A Juve lesz a bajnok, nem vitás

2014.11.13. 09:49 Módosítva: 2014.11.13. 14:44

Az olasz futballbajnokság lassan a harmadához ér, és minden az előzetesen vártak szerint alakul. Ugyanaz a három csapat és ugyanabban a sorrendben áll, mint a legutóbbi szezon végén:

  1. Juventus FC
  2. AS Roma
  3. SSC Napoli

Bár 27 forduló még hátra van, azt már most jól körvonalazódik, hogy nagy változás ebben a sorrendben idén sem lesz.

Ha így halad a Juve, a szezon végére összejöhet a 100 pont. A csapat erejét mutatja még az is, hogy az eddigi tizenegy meccsen mindössze 4 gólt kapott.

Az üldöző Roma is hasonló magabiztossággal halad előre, de a két csapat egymás elleni meccsén - bár szoros 3-2-s Juve-győzelem lett a vége - érezhető volt a két csapat közti erőbeli fölény.

Tavaly a Napoli, Fiorentina, és valamelyest lemaradva az Internazionale jelentett némi veszélyt a két elsőre, ebben a szezonban az Inter és a Fiorentina azonban nem valószínű, hogy hozza a tavalyi formáját. Az Inter játéka és főleg az eredményei közepesen semmilyet mutatnak, és ezen a szezon további részén sem elképzelhető, hogy változtatni fog. Döbbenetes a tavalyi hatodik Parma szereplése, amely az idén még csak kétszer nyert, és nagyon úgy néz ki, a majdnem Európa Ligás szereplés után a bentmaradás lesz az első számú célja.

Nagy kérdés, hogyan alakul az AC Milan sorsa. Nagy reményekkel, a keretet alaposan megerősítve - Marco van Ginkle, Fernando Torres, Diego López, Adil Rami, Alex - vágtak neki a idénynek, amely két nagyszerű győzelemmel, a Milantól szokatlan nyolc rúgott góllal kezdődött, aztán a szeptember 14-i siker óta, kilenc meccsen csak Chievót és a Veronát sikerült legyűrni Filippo Inzaghi csapatának, amely ugyanott áll, aholy tavaly.

Jóllehet szakértők állítják, hogy előbb-utóbb el fog indulni felfelé a piros-feketék szekere, de hogy az idén sem érnek dobogó közelébe, az szinte biztos.

Az újoncok közül a Palermo visszatérte után a tőle elvárható középmezőnyt hozza, és ha így folytatja, idén nem lesznek gondjai. Nem úgy az Empolinak és a Cesenának. Mindkét csapat az utolsó ötben áll jelenleg, és az is megjósolható, hogy kettejük közül minimum az egyik visszatér a Serie B-be.

Az olasz futball visszatérő problémája a nézőszám folyamatos csökkenése, a többi topligás bajnokságokhoz képest döbbenetesen alacsony a stadionok kihasználtsága, a húsz csapatra vetítve átlagban 49,6 százalék. A Juventus lóg ki a mezőnyből 84%-kal, de a Milannak 52, a Romanak 48, a Lazionak és a Napolinak 37-37 százalék, és tizenöt olyan klub van, amelynél a kihasználtság nem éri el a hatvan százalékot.

Lehet ennek az is az oka, hogy a legutóbbi kimutatások szerint a Serie A-ban 54,8 százalék idegenlégiósok aránya, amely hatéves rekordot döntött. Sokakat viszont a nézőtéri huliganizmus riaszt el a meccsre járástól.

HIRDETÉS

Nyerő 5-ös: 5 bajnokság milliókért

Fogadj a Tippmixprón, és nyerj bajnokságonként 5 x 100 db 5 000 Ft-os számlafeltöltést, 5 x 1 millió Ft-ot, vagy minddel együtt az 5 millió forintos fődíjat!

5 ok, hogy a Tippmixprón fogadj:

  • Professzionális, legális sportfogadás.
  • Biztonságos forintalapú be- és kifizetések.
  • Több ezer eseményt tartalmazó fogadási kínálat.
  • A hazai sportfogadók igényeire szabva.
  • Nincs árfolyamváltozásból eredő kockázat és költség.

A Szerencsejáték Zrt. garanciájával (x)