Filmen az MTK 125 éves története

2014.11.14. 13:29

Vasárnap, az 1888. november 16-án alapított MTK sportegyesület 126. születésnapján tartják a klub 125 éves történetéről készült egész estés dokumentumfilm díszbemutatóját.

A 125 év című film pénteki, premier előtti sajtóvetítésén az egyik partner, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap adminisztrációs igazgatója, Galambos István elmondta: a közmédia alapvető feladatai közé tartozik, hogy részese legyen eseményeknek, amelyek bemutatják az olyan kezdeményezéseket, amelyek az emberek testi-lelki fejlődését segítik elő, például azt, hogy egy sportegyesület - jelen esetben az MTK - milyen szerepet játszott a magyar sport történtében.

Hozzátette: az MTVA archív felvételekkel és anyagilag is támogatta a film elkészültét, amely számára a sport szeretetén kívül a kitartásról és az emberségről is szól.

A rendező Kriskó László elmondta: tavaly nyár végén keresték meg, hogy készítsen filmet a 125. születésnapra. Az alkotás folyamata azonban hosszú ideig tartott, mert sok anyag került elő, több száz órányi archív felvételt néztek meg, és negyven ember szólal meg a filmben.

"Nem akartuk elkapkodni a munkát, ezért nem a 125., hanem a 126. születésnapon lesz a bemutató" - jegyezte meg. Két verzió is készült a filmből, az egyik feliratozva és jeltolmáccsal.

Elmondta: a film dramaturgiai elemekkel, interjúkkal, és kordokumentumokkal kelti életre a kék-fehérek elmúlt egy és negyed századát.

Deutsch Tamás klubelnök zárszavában úgy fogalmazott, "nem nosztalgiafilm készült, mert az MTK hagyományai élő hagyományok, melyek a XXI. század minden napjában élnek. Számomra ez az egyik legfontosabb üzenete a filmnek".

Szólt arról is, hogy a film az MTVA-nak köszönhetően a közmédiában lesz látható majd, és tárgyalásokat folytatnak moziforgalmazásról is. Az alkotás később az MTK honlapjáról is letölthető lesz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla