Nagy bajban a lengyel röplabdaelnök

2014.11.14. 13:48

A szeptemberi férfi röplabda-világbajnokság szervezésével kapcsolatos korrupció gyanúja miatt őrizetbe vette a Lengyel Röplabda Szövetség elnökét a lengyel központi korrupcióellenes hivatal.

A CBA péntek délelőtt jelentette be Miroslaw Przedpelski őrizetbe vételét és azt is, hogy a PZPS varsói székhelyén házkutatást tartott. A hivatal egy őrzővédő cég első emberét is őrizetbe vette. További információkat ugyanakkor nem közölt az ügyről.

A Radio ZET - mely már péntek reggel beszámolt a rendőri intézkedésekről - úgy értesült, hogy az őrizetbe vételeket megelőzte egy kenőpénz-átadási akció leleplezése. Przedpelskit Katowicébe menet fogták el, amikor éppen a világbajnokság összegzéséről szóló sajtótájékoztatóra tartott.

A TVN24 hírtelevízió információi szerint az eset a vb marketingügyeivel is kapcsolatos, a szövetség marketing-elnökhelyettesét is elfogták, ám a CBA ezt nem erősítette meg. A szeptemberi vb-n a házigazda Lengyelország világbajnok-címet szerzett, legyőzve a döntőben a címvédő brazil együttest.