Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Nyíregyházán rendezik az U21-es férfi röplabda vb-selejtezőt

2014.11.21. 11:55

Nyíregyházán rendezik meg 2015. január 9. és 11. között az U21-es férfi röplabda világbajnoki selejtező magyar csoportküzdelmeit. Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke a pénteki sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az esemény - amelynek a szervezet a Fatum-Nyírsulival közösen lesz majd a házigazdája - része annak az MRSZ által kidolgozott stratégiának, amelynek végső célja a 2019-es női Európa-bajnokságra történő kandidálás.

Az Arccal a közönség felé című program magában foglalja a szövetség szerkezeti, szervezeti és strukturális átalakítását, a bizottsági rendszerek, az összes döntési mechanizmus megújítását, célja pedig a sportág népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása - fogalmazott az elnök. Poór Csaba hozzátette, a stratégiát úgy fogják alakítani a következő években, hogy a központi sportfinanszírozás által adott összegeket hasznosítva a röplabda visszakerüljön "a szórakoztató ipar vérkeringésébe".

Poór Csaba megemlítette, a 2015-ös nyíregyházi junior világbajnoki selejtezőt követően 2016-ban és 2017-ben ifjúsági, illetve junior Európa-bajnoki döntőnek ad otthont Győr, az eseményt a magyar szövetség Szlovákiával közösen rendezi meg.

A jövő évi junior világbajnoki selejtezőre kitérve a szövetség elnöke elmondta, a magyarok a franciákkal, a lettekkel és a görögökkel vannak egy csoportban, a nyíregyházi kvartettből az első helyezett jut tovább a 2015. május 14. és 17. között rendezendő második selejtezőkörre.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere közölte, a selejtező mérkőzéseinek a Bujtosi Szabadidő Csarnok ad otthont, ahol már befejeződött a külső felújítás, tél végén pedig elkezdődik a sportcsarnok belső tereinek rekonstrukciója.

Az elmúlt években nagyon sok sportcélú fejlesztés történt Nyíregyházán, a röplabda tekintetében pedig a sportág egyik bázisintézményének számító Bem József Általános Iskolában újították fel a sportcsarnokot - tette hozzá a polgármester.