Póta Georgina magyarokat leckéztetett

2014.11.21. 18:32

Jégkorong A Fehérvár AV19 hazai pályán szétlövésben 5-4-re kikapott pénteken a Znojmótól az osztrák jégkorongligában. (MTI)

Kézilabda Nagy győzelmet aratott Szkopjében a Metalurg ellen a Siófok női kézicsapata a női KEK 3. fordulójában. 10-10-es első félidő után 26-17-re nyerte a magyarok a párharc első mérkőzésén. A Siófok továbbjutása esetén a legjobb 16 között folytatja. (keziszovetseg.hu)

Vívás Kovács Pál hatszoros olimpiai és kilencszeres világbajnok egykori kardozót és Kamuti Jenő tőrözőt is beválasztották a vívó Hírességek Csarnokába. Az 1995-ben, 82 éves korában elhunyt Kovács Pál az 1952-es helsinki olimpián nyerte meg az egyéni versenyt, emellett ötször a csapattal is aranyérmet szerzett a nyári játékokon. Kamuti tőrözőként egyéniben kétszer nyert ezüstérmet olimpián, csapatban pedig világbajnok volt. (MTI)

Labdarúgás Két hónap után lépett ismét pályára a Paris SG-ben Zlatan Ibrahimovic, és csapata ha nehezen is, de győzött Metz-ben 3-2-re. Ibrahimovic gólt nem lőtt, a győztes találatot Lavezzi szerezte a 83. percben. A PSG ezzel az élre állt, a Metz a 9.

Labdarúgás Az Athletic Bilbao 3-1-re verte otthon az Espanyolt a spanyol bajnokság 12. fordulójában. A hazaiak a 9., a vendégek a 12. helyen állnak.

Labdarúgás Az NB II.-ben a Csákvár hazai pályán játszott 2-2-t az Ajkával. A 16-os mezőnyben az Ajka a 12., a Csákvár a 14. helyen áll.

Kézilabda A Debrecen női kézilabda-csapata 27-25-re verte a Mosonmagyaróvárt az NB I. 10. fordulójában. A bajnokságban a Debrecen a hetedik, a Mosonmagyaróvár a 9. (MTI)

Kézilabda Megtört a jég, megszerezte első két pontját a Komló férfi kézilabdacsapata az NB I. 12. fordulójában, miután 22-21-re verte a Ceglédet. A nyolcpontos vendégek a 8., a hazaiak az utolsó, 11. helyen állnak a bajnokságban. (MTI)

Asztalitenisz Nyeretlen maradt a Postás a női asztalitenisz Bajnokok Ligájában. Ellenfelük a Póta Georginával felálló német TTC Berlin Eastside volt, és sima, 3-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán. A Szekszárd a lengyel KTS Spar Zamek Tarnobrzeget verte 3-2-re, így négy meccsből két győzelme van. (MTI)

Vívás Öt magyar vívó került fel a WestEnd Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard világkupaverseny 64-es táblájára. A világranglistás helyezése alapján kiemelt Szilágyi Áron és Gémesi Csanád mellé további három hazai kardozó - Szatmári András, Iliász Nikolász és Decsi Tamás - csatlakozott a pénteki selejtezőből. A MOM Sportban zajló vk szombaton 10 órakor folytatódik, a nyolcas döntőre pedig 16 órától kerül sor. Vasárnap csapatversenyt rendeznek. (MTI)

Kerekesszékes vívás Két arany- és egy ezüstérmet szereztek a magyarok Egerben a Hungarian Open kerekesszékes vívó világkupaverseny pénteki nyitónapján. a férfi tőrözők versengésében a világranglistát vezető Osváth Richárd szerezte meg a győzelmet. A női párbajtőrözőknél magyar házidöntő volt: a világranglistán harmadik Krajnyák Zsuzsanna a junior vb-bronzérmes, a felnőttek között 56. Veres Amarillával találkozott, és 15-6-ra győzött.(MTI)

Jégkorong A Ferencváros 5-4-re nyert Érsekújváron a Mol Ligában. A Miskolc hazai pályán verte nagy meglepetésre 6-0-ra a bajnokságot vezető Dunaújvárost.

Futball A november 6-án térdsérülést szenvedett osztrák David Alaba reméli, hogy januárban már részt vehet a Bayern München edzőtáborában. A gyógyulása szerinte jó ütemben halad. (soccerway.com)

Futball Zidane maradhat a Real Madrid II. csapatának edzője. A 42 éves volt francia válogatott játékost októberben tiltotta el a spanyol szövetség három hónapra, mivel nem rendelkezett megfelelő licenccel. A klub fellebbezésének a spanyol sportbíróság helyt adott. A négycsoportos harmadosztályban szereplő Real Madrid II. a kilencedik helyen áll, de csupán három ponttal áll a mezőnyt vezető Huesca mögött. (MTI)

Futball Nem jön újabb sztáredző a szerb válogatott kispadjára a dánok elleni 1-3 után menesztett Dick Advocaat helyére. Az egyedüli jelölt a megbízott kapitány, a 42 éves Radovan Curcic, aki eddig a szerb U21-es válogatott szövetségi kapitánya volt. Játékosként legnagyobb sikere egy jugoszláv II. ligás gólkirályi cím volt 2001-02-ben. (Magyar Szó)

Röplabda Jászberényben nyert 3-0-ra (-20, -15, -23) az MTK női röplabdacsapata. (MTI)