Utolsó esély a Manchester Citynek

2014.11.25. 14:29

Manchester City-Bayern  1 - 3,35

BATE-Porto  2 - 1,56

Schalke-Chelsea  X - 3,55, X2 - 1,20

Az utolsó esélyét ragadhatja meg a Manchester City a Bajnokok Ligája keddi játéknapján. Az eddig nyeretlenül és két döntetlennel álló angol csapatra nem kisebb feladat, mint a Bayern München legyőzése vár. A hazaiak esélyeit növelheti, hogy a bajoroknál Alaba, Badstuber, Lahm és Pizzaro egészen biztosan nem játszik és Boateng pályára lépése is kérdéses. Igaz a Citynél is vannak hiányzók, Fernandinho és Touré eltiltását tölti, Dzeko, Kolarov és David Silva játéka is kérdéses.

Bár egyértelműen az augusztus 13-a óta tétmeccsen veretlen Bayern a meccs esélyese, de a veretlen németek már biztos továbbjutók, számukra csak a presztízs jelenti a tétet, míg az angoloknak az életben maradás.

Annál is inkább, mivel a csoport másik meccsén, a CSZKA Moszkva–AS Roma-meccsen egy döntetlen néz ki leginkább, egy esetleges angol sikerrel, három csapat állna 5-5 ponttal az utolsó forduló előtt, amelyben a Cityre egy nem túl kellemes római kirándulás vár.

Ha valami a nap tutija lehet, az a Porto fehérorosz vendégszereplése, a BATE ebben a kiírásban borzasztó gyengén szerepel, négy meccsen 19 gólt kapott. A Porto sem túl acélos ebben az idényben, de biztosan vezeti a BL-csoportot, ráadásul a BATE két alapembere, Kagus és Filipenko ki fogja hagyni ezt a meccset. Már biztos továbbjutó Porto a csoportelsőséget is megszerezheti így, ami a kieséses szakaszban egyáltalán nem jön majd rosszul.

A Chelsea kedden lerendezheti nem csak a továbbjutást, hanem a csoportelsőséget is. A londoniak pazarul szerepelnek a Premier League-ben, gyakorlatilag nincs ellenfelük, a BL-ben két döntetlen mellett kétszer nyertek. A Schalke új edzőjével, a korábbi Chelsea-menedzserrel, Roberto di Matteóval sem valószínű, hogy képes lesz megállítani az angol csapatot.

Bár a Schalke az utolsó nyolc tétmeccséből egyszer sem kapott ki, legutóbbi három találkozóján nyolc gólt kapott, ami nagyon sok. A két csapat Stamford Bridge-n 1-1-t játszott, és a bátrabbaknak egy döntetlen a tipp, de aki kevésbé szeretne kockáztatni, annak egy X2 a javaslat.