Van még ember, aki hisz Blatternek

2014.12.02. 09:28 Módosítva: 2014.12.02. 09:43

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint nem szabad ütköztetni a 2022-es téli olimpiát és a katari labdarúgó-világbajnokságot, és jelezte, ő hisz Joseph Blatternek, a FIFA elnökének, hogy a két sportesemény nem fedi majd egymást.

Korábban az európai klubokat tömörítő szervezet, az ECA vezetője azt mondta, a téli olimpia egyszerűen nem olyan nagy esemény, ezért inkább annak kellene új időpontot találni. 

A NOB-elnök úgy véli, a sportolók, a szurkolók, a sportkedvelők és a szponzorok számára is kedvezőtlen lenne, ha azonos időben rendeznék a téli olimpiát és a futball-vb-t, ráadásul Blatter korábban tett neki egy ígéretet, hogy semmiképpen nem lesz ütközés a programban.

Nincs okom rá, hogy ne higgyek neki

- jegyezte meg Bach.

Bach most azért emelte fel a szavát, mert Michel Platini UEFA-elnök szerint a futball érdeke azt kívánja, hogy januárban és februárban legyen a vb, azaz a torna egy része belecsúszna a februárban esedékes téli olimpiába. Vagy pedig az olimpiát kellene máskor megrendezni, írja az MTI. 

A FIFA az elmúlt két évben már több időpontot is mérlegelt a katari vb rendezésével kapcsolatban, legutóbb a májusit vetette el, de volt már szó novemberi-decemberi rendezésről is, emiatt viszont teljesen át kellene írni a futballnaptárt legalább egy évre. A katariak mindenesetre azt mondják, felőlük nyáron is lehet a torna,  amikor akár 50 fok is lehet.