Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Története egyik legsikeresebb évén van túl a KSI

2014.12.04. 13:10

Hazsik Endre elnök szerint 51 éves történetének egyik legsikeresebb esztendején van túl a KSI: "Idén 52 KSI-s sportoló képviselte világversenyen Magyarországot, közülük 26-an dobogóra állhattak és összesen 13 aranyat, továbbá 8-8 ezüstöt és bronzot nyertek" - mondta az MTI-nek a sportvezető, aki azt is kiemelkedő sikernek tartja, hogy háromszor is az egyesület kapta a hónap legjobb utánpótlásműhelye-elismerést: júniusban az öttusázók, júliusban a kajak-kenusok, novemberben pedig a cselgáncsozók.

Hazsik hangsúlyozta, hogy a KSI legfeljebb az egyetemistákat tudja megtartani, a felnőtt versenyzőit már nem, mert állást a legjobbaknak sem tudnak biztosítani, így őket továbbadják. Az utánpótlásban viszont vezető szerepet tölt be a klub, amelynek 13 szakosztályban 1400-1500 igazolt sportolója van.

Ugyanakkor felnőtt világversenyen is nyertek érmeket az idén 307 millió forintos költségvetésből működő KSI sportolói: az elnök példaként említette a cselgáncsozó Tóth Krisztiánt, a kenus Vasbányai Henriket és Mike Róbertet, a kajakos Vad Ninettát, az ökölvívó Ancsin Katalint és az öttusázó Kasza Róbertet.

Az egyesület kedden tartja hagyományos, Bajnokok vacsorája elnevezésű évzáró rendezvényét, amelyen a férfiaknál Tóth és a Vasbányai, Mike páros megosztva, míg a nőknél Vad kapja az év legjobbjának járó elismerést, amelyet egy korábbi KSI-nevelés, a kajakos Szabó Gabriella ad majd át. Szintén a díszvendégek között lesz Berki Krisztián tornász, illetve a már visszavonult Kásás Tamás vízilabdázó és Erdei Zsolt ökölvívó, akik ugyancsak a KSI-ben kezdték pályafutásukat.

Hazsik Endre azt is kiemelte, hogy 1996 óta minden nyári olimpián volt olyan magyar aranyérmes, aki a KSI-ben nevelkedett.