Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Saját versenyén lett utolsó Tiger Woods

2014.12.08. 11:37

A világ legismertebb golfozója, Tiger Woods gyenge csütörtöki kezdése után valamennyit javult ugyan, de ennek ellenére utolsó lett saját versenyén, a meghívásos Hero World Challenge-en.

A floridai versenyen a hosszú sérülés után visszatérő amerikai sztárjátékos 77 ütéssel, az alap-ütésszámnál öttel rosszabb teljesítménnyel zárta az első napot, pénteken és szombaton azonban lényegesen összeszedettebben játszott, 70 és 69 ütéssel folytatta szereplését. A vasárnapi utolsó napon ismét komoly hullámvölgyek voltak a teljesítményében, a 13-as, ötütéses lyukat például csak nyolc próbálkozásból tudta teljesíteni (triple bogey), így a hajrában hiába voltak felvillanásai, 72 ütéssel zárt, és összességében - holtversenyben a szintén amerikai Hunter Mahannal - utolsó lett a 18 tagú mezőnyben.

A 3,5 millió dollár összdíjazású tornát Woods honfitársa, Jordan Spieth nyerte óriási fölénnyel, a másodikat 10, Woodsot 26 ütéssel megelőzve. A 31 éves golfozó a sikeréért 1 millió dollárt kapott.

A 38 éves Woodsnak az idei karrierje egyik legrosszabb éve: márciusban meg kellett műteni a hátát, három hónapig nem játszhatott, így 2014 első két Major-versenyén sem lehetett ott, majd a British Openre visszatért, ám ott gyengén szerepelt, az augusztusi PGA Championshipen pedig két nap után kiesett. Ezután újabb hátsérülést szenvedett, és egészen mostanáig nem golfozott. (MTI)