Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Árulják már a jegyeket a mogyoródi kamion Eb-futamra

2014.12.17. 14:20

Elkezdődött a jegyértékesítés a jövő év szeptember 5-én és 6-án a Hungaroringen rendezendő kamion Európa-bajnoki versenyhétvégére. A Hungaroring Sport Zrt. és a viadal promótere, a Truck Race Promotion Kft. szerdai közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a napijegyek 4900, a kétnapos hétvégi belépők 6900, a családi - két felnőttnek és két gyereknek - szóló jegyek pedig 9900 forintba kerülnek.

A sorozat idei bajnoka, Kiss Norbert, aki címvédőként érkezik majd a Hungaroringre, kiemelte, évek óta várt arra, hogy hazai közönség előtt versenyezhessen.

"Sokat fejlődött a csapat az elmúlt években, az idén már nemcsak a leggyorsabbak, hanem a legmegbízhatóbbak között is ott tudtunk lenni, remélem, jövő szeptemberben már úton leszünk a bajnoki címvédés felé, mert ez a célunk" - mondta Kiss, s hozzátette, optimistán várja a magyar futamokat, mert egyrészt az ő vezetési stílusának, másrészt a kamionjának is fekszik a Hungaroring vonalvezetése.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, három évre szóló szerződést kötöttek a kamion Eb jogtulajdonosával, és mivel a sorozatnak magyar címvédője van, a jövő szeptemberi hétvégén nagy érdeklődésre számítanak.

"Norbi és Benedek sikerei nyomás alá helyeztek minket a rendezés kapcsán, bízom benne, a sok magyar néző segít majd nekik abban, hogy a magyar pályán is sikeresek legyenek" - tette hozzá Gyulay Zsolt.

Őry Péter, a Truck Race Promotion Kft. tulajdonosa arról beszélt, hogy mivel külföldön azt tapasztalták, a kamion Eb hétvégéi nemcsak versenyek, hanem fesztiválok is, így tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy különböző kísérőprogramokkal egészítsék ki a sorozat mogyoródi állomását.

Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatói tanácsadója azt mondta, jövőre a köztelevízió valamelyik csatornáján az egyes futamokat követő szerdán egyórás összefoglalóval jelentkeznek, a hazai versenyeket pedig élőben akarják majd közvetíteni.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alá tartozó kamion Eb a gyorsasági teherautósport legmagasabban jegyzett sorozata, amelyben a versenyhétvégék mindkét napján rendeznek szabadedzéseket, időmérőt és két futamot.  • Vennék
  • Hírek