Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kaká is tiltakozott az új brazil sportminiszter ellen

2014.12.30. 11:23

Brazil sztársportolók egy csoportja tiltakozik az ország új sportminiszterének kinevezése ellen, mondván, a politikusnak nincs szakmai háttere.

"A brazil sport csalódott" - írták nyílt levelükben a szervezet tagjai, köztük Kaká, Dani Alves és Cafu, vagy a korábbi Forma-1-es pilóta, Rubens Barrichello.

Dilma Rousseff államfő a múlt héten nevezte ki George Hiltont sportminiszterré. A sportolók szerint a tárca évek óta politikai hatalmi játszmák színtere, s ez nagy károkat okoz a sportban és abban a szektorban, amely csúcsesemények beruházásaiért felelős.

A rádiós-televíziós műsorvezető, teológus végzettségű Hilton a 2016-os riói olimpia sikeres lebonyolításáért is felelős lesz.

A brazil futballszövetség ugyanakkor támogatásáról biztosította az új tárcavezetőt. Marco Polo del Nero szövetségi elnök úgy fogalmazott: biztosak abban, hogy George Hilton jó sportminiszter lesz. (MTI)