Cecília
4 °C
6 °C

Fa Nándor elindult a világ megkerülésére

2014.12.31. 14:46

Az év utolsó napján, 13 órakor elindult a Barcelona World Race. A földkerülő vitorlás versenyen mindhárom nagy fokot megkerülik, és körülbelül április elején fog kikötni a győztes. Előbb Afrika alatt haladnak el - jó egy hónap kell ehhez -, majd Új-Zéland alatt haladnak el, végül Dél-Amerika partjainál fordulnak vissza az Egyenlítő felé. Értelemszerűen a katalán város a végállomás.

Nyolc egység indul, a világot eddig már háromszor megkerülő Fa Nándor a Spirit of Hungary fedélzetén is tagja a mezőnynek.

Az amerikai és új-zélandi kettős állampolgár Conrad Colman lesz a társa, aki a 61 éves magyarnál harminccal fiatalabb.

Fa nem a verseny esélyese - 7,5 tonnával az övé a legkönnyebb hajó -, de ha jól hajózik, akkor simán a mezőny első felébe beverekedheti magát, ami hatalmas siker lenne.

Ezt a versenyt harmadszor írták ki, az eddig kétszer győztes Jean-Pierre Dick ezúttal nem vesz részt. Távollétében a nagy favorit az amerikai Alex Thomson, aki a Hugo Boss kapitánya.

A verseny összdíjazása 500 ezer euró. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?