Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajléktalan bronzérmes a snapszer bajnokságon

2014.12.31. 20:04

Megdöbbentő interjúkkal zárult  a III. Magyar  Snapszer  Bajnokság döntője Kőszegen, derült ki a szövetség MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A kétnapos tornán Táncsics Péter lett a bajnok, megelőzve Lendvay Albertet (Demjén), Németh Sándort (Kőszeg) és Peszlen Tamást (Röjtökmuzsaj).

A döntő a Magyar Kártya napján, december 29-én zajlott. A győztes, Táncsics Péter, a szövetség elnöke. A második Lendvay Albert (63) harmadszor utazott el a vasi döntőre, és elárulta, nagyobb utazásra készül. A nyereményéből nem nyaralni indul, hanem dolgozni Angliába. 63 éves, feladta eddigi vendéglátós vállalkozását.

Az igazi sokk ez után jött: a 3. Németh Sándor – hajléktalan  snapszere s -  épp 60 éves volt a bajnokság napján.

Rokkantnyugdíjas, 15 éve sérült meg, munkahelyi balesetben. Ausztriában volt kőműves, jól keresett, saját lakása volt, melynek árát öccse lakásába forgatta balesete előtt. 5 éve, saját elmondása szerint 10 elvesztett év után, lerakta a cigarettát és az italt, hogy jobban koncentrálhasson a kártyalapokra. Ismerőse szívességből fogadta be, nála lakik.

MIvel vezetők nem részesülhetnek a nyereményekből, így Sándor utazhatna Las Vegasba. De ő nem akar utazni. "Két mélyvénás trombózis után nem repülhetek 12 órát, az útlevelem is lejárt." A szövetség azonnal a nyeremény készpénzre váltása mellett döntött, de Sándor annyit mondott, nincs szüksége pénzre, jobban örülne egy új szemüvegnek és új pakliknak.