Hajléktalan bronzérmes a snapszer bajnokságon

2014.12.31. 20:04

Megdöbbentő interjúkkal zárult  a III. Magyar  Snapszer  Bajnokság döntője Kőszegen, derült ki a szövetség MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A kétnapos tornán Táncsics Péter lett a bajnok, megelőzve Lendvay Albertet (Demjén), Németh Sándort (Kőszeg) és Peszlen Tamást (Röjtökmuzsaj).

A döntő a Magyar Kártya napján, december 29-én zajlott. A győztes, Táncsics Péter, a szövetség elnöke. A második Lendvay Albert (63) harmadszor utazott el a vasi döntőre, és elárulta, nagyobb utazásra készül. A nyereményéből nem nyaralni indul, hanem dolgozni Angliába. 63 éves, feladta eddigi vendéglátós vállalkozását.

Az igazi sokk ez után jött: a 3. Németh Sándor – hajléktalan  snapszere s -  épp 60 éves volt a bajnokság napján.

Rokkantnyugdíjas, 15 éve sérült meg, munkahelyi balesetben. Ausztriában volt kőműves, jól keresett, saját lakása volt, melynek árát öccse lakásába forgatta balesete előtt. 5 éve, saját elmondása szerint 10 elvesztett év után, lerakta a cigarettát és az italt, hogy jobban koncentrálhasson a kártyalapokra. Ismerőse szívességből fogadta be, nála lakik.

MIvel vezetők nem részesülhetnek a nyereményekből, így Sándor utazhatna Las Vegasba. De ő nem akar utazni. "Két mélyvénás trombózis után nem repülhetek 12 órát, az útlevelem is lejárt." A szövetség azonnal a nyeremény készpénzre váltása mellett döntött, de Sándor annyit mondott, nincs szüksége pénzre, jobban örülne egy új szemüvegnek és új pakliknak.