Hihetetlen őrjöngés: kilenc dobásból fejezte be a szettet Lewis

2014.12.31. 09:58

Remek mérkőzést játszott a holland Raymond van Barneveld és az angol Adrian Lewis a darts világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Lewis 9 nyíllal elintézi a leget

A 29 éves Adrian Lewis az első játszmát remek szériával, és egy kilenc nyíllal fejezte be. Érdemes nézni a videón az őrjöngő közönséget, mennyire beleélik magukat, azonnal érzik: a sorozat egyik csodás momentumát látják, mert évente egy-két versenyzőnek sikerül 501-ről kilenc dobással befejezni egy leget. (Idén Lewis volt az első, akinek sikerült ez a fantasztikus bravúr.)

Lewis kétszer dob 180-at egymás után, majd harmadik próbálkozására tripla hússzal kezd, tripla 19-cel folytatja, így dupla 12-vel ki is tud szállni. És tökéletesen be is dobja.

A 2012-ben végső győztes Lewis a harmadik szettben azonban, 3-2-es vezetésénél nem tudta befejezni a meccset, pedig nagy esélye volt rá. A holland van Barneveld egyenlített, és a negyedik szettet is megnyerve továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol Bunting lesz az ellenfele.

A holland van Barneveld 2007-ben megnyerte ezt a sorozatot, most is remek formában van - az előző körben is a döntő szettben helyén voltak az idegei -, bár ha nyerni akar, akkor a sportág élő legendáját, Phil Taylort kell legyőznie a döntőért.