A kommunizmus legyőzője, amerikai hős

2014.02.17. 11:17

Az amerikai férfi hokiválogatott oroszok elleni győzelmének hőse T.J. Oshie volt, aki a szétlövésben öt büntetőjéből hármat belőtt. Az internetezők akcióba is léptek, hogy a nagy győzelemnek és a St. Louis Blues-hokis teljesítményének emléket állítsanak.

A huszonhét éves hokis szombati meccse óta többször átírták Wikipédia adatlapját, a kommunizmus legyőzője és amerika hőse megszólítást is kiérdemelte. 

Az is megjelent az adatlapján, hogy az orosz elnök Vlagyimir Putyin személyesen mérkőzik majd meg vele. Az amerikai lapok sem fogták vissza magukat, több helyen az új amerikai sporthősnek nevezték Oshie-t. A játékos csak annyit mondott az őt övező őrületről, hogy az igazi hősök terepszínű egyenruhát viselnek, úgyhogy nem nevezné magát hősnek. 

Az amerikai válogatott egyébként már bejutott a negyeddöntőbe, jöhetnek az újabb kemény meccsek, az alsó ágra kerültek Kanadával, Svájccal és Csehországgal vagy Szlovákiával együtt. A másik ágon a svédek, a finnek, az oroszok vagy a norvégok és az osztrákok vagy a szlovénok játszanak majd.

oshie1