A deszkások trükköznek így, mint a sífutó

2014.02.16. 15:25

A svéd férfiváltó simán nyerte a 4x10 kilométeres sífutást Szocsiban. A befutónál már akkora előnyben voltak, hogy Marcus Hellnernek az ünneplés is belefért. A célban aztán egy nem mindennapi trükköt is bemutatott.

A svéd váltó jó 40 másodperces előnyben volt, így Hellnernek már csak arra kellett figyelnie, hogy el ne essen. A szokásoktól eltérően már a célegyenes előtt elkezdett ünnepelni, az egyik dombtetőn kapott kapott svéd zászlóval síelt. A botokat ekkor már nem is nagyon használta, megengedte magának azt a luxust, hogy csak korcsolyázva haladjon.

Így lazázott a svéd sífutó

A nagy trükk ezután jött, még szinte át sem haladt a célvonalon, amikor siklás közben kibújt a botok fogantyújából, majd lehajolva a sícipőjét is kiszabadította a kötésből. Miután ezzel megvolt, mint egy gördeszkás ugrott le a lécekről, és azzal a lendülettel ünneplő csapattársai nyakába ugrott.

Az örömre volt is ok, a svédek várakozáson felül szerepelnek a sífutószámokban. Charlotte Kalla ezüstérmet szerzett síatlonban és tíz kilométeren is, majd szombaton a női váltóval szerzett hihetetlen győzelmet. A férfiaknak eddig nem jött össze az arany, a sprintben egy ezüstöt és egy bronzot szereztek Teodor Petterson és Emil Jönsson révén, aztán a 15 kilométeren is megszerezték a dobogó két alsó fokát, Johann Olsson és Daniel Richardsson jött be Cologna mögött, és síatlonban már Hellnernek is volt egy ezüstje.