Azt mutatták megvan, egy ezred hiányzott

2014.02.10. 11:49

A szocsi téli olimpia hétfői versenynapján az összes magyar versenyző bemutatkozik.

A férfi 1500 méteren Knoch Viktort a második futamba szólították, talán ez volt a legerősebb hatos, az első háromban kellett volna végeznie, hogy továbbmenjen.

Egy ideig biztató helyen haladt, később visszaesett, amikor rákapcsolt volna az ötödik helyen, elcsúszott az utolsó körben, így a továbbjutásra végleg elúszott.

„Szarul sikerült, nem akarom szépíteni ezt a dolgot, mert elrontottam” - mondta a verseny után.

Knoch a nyolc évvel ezelőtti olimpián ötödik volt ebben a versenyszámban, akkor viszont egy nemzetből még csak ketten állhattak rajthoz.

„Nagyon sokat jelent, hogy most három ázsiai van, és velük kell versenyezni. Ez egy nagyon erős futam volt, van még versenyszámom, igyekszem azokra koncentrálni.”

Béres Bencének esélye sem volt, ő hatodikként zárt, a 18 éves Liu Shaolin Sándor ellenben közel volt a továbbjutáshoz, egy ezredmásodperc hiányzott neki.

„Azt mutatták, hogy harmadik vagyok, sajnos a célfotó már azt igazolta, csak a negyediknek jöttem be. Nincs bennem rossz érzés, még akkor sem, ha csak egy ezred hiányzott. Első olimpiámon az első futamom volt, de nem élethalálharcnak fogtam fel, csak egyszerű versenynek, nem izgultam különösebben. Szerettem volna továbbjutni, persze, azon múlt, hogy az elém kerülő kanadai váratlanul lelassult, ezt a helyzetet pedig nem mértem fel időben, nem tudtam váltani, ezért kívülről szerettem volna megmenteni a harmadik helyet. Nem sikerült. Ehhez kell a rutin. Talán már ezer méteren is sikerül többet kihozni magamból.”

Liu egyébként 2:15.055-ös idejével hétéves országos csúcsot döntött meg.

A női váltó 3000 méteren versenyzik a döntőért. Dél-Korea, Oroszország és Kanada az ellenfél, ha két országot sikerülne megelőzni, akkor döntős lenne a csapat. Ha nem, akkor a B-döntőben jutnak szóhoz.

A váltóból kimaradt Kónya Zsófia, aki betegen érkezett, mégis számított rá, hogy utoléri magát, és beteszik.

„Fájt a döntést, de megemésztettem és szurkolok a lányoknak" - mondta Kónya.

A 19 éves versenyző helyét Darázs Rózsa foglalhatja el, aki korábban már bejelentette visszavonulását. A Blikk cikke szerint nincs jó hangulat Darázs csapatba kerülése miatt, akinek az édesapja a csapatvezető.