Ágnes
-1 °C
2 °C

Folytatódik a cirkusz a rövidpályás korisoknál

2014.02.17. 08:59

Nem indult simán a szocsi téli olimpia a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázóknak, miután az utolsó pillanatban a csapadvezető lánya, Darázs Rózsa került be a magyar női váltóba, mert Kónya Zsófia állítólag nem épült fel betegségéből. A döntést sokan kritizálták.

Blikk úgy tudja, Darázsra házon belüli pótválogató vár hétfőn, hogy bizonyítsa, helye van a keddi B döntőre készülő négyfős csapatban. 

„Az öt lány közül háromnak biztos a helye a váltóban. Nem kérdéses, hogy Heidum Bernadettet, Keszler Andreát és Kónya Zsófiát nem lehet kihagyni, a negyedik csapattag személyéről még dönteni kell Darázs Rózsa és Lajtos Szandra között. Őket egyéniben és váltóban teszteljük, és az eredmények alapján hétfőn születik meg a döntés" - nyilatkozta a lapnak a válogatottnál dolgozó Zsang Csing.

Egy hete a rövidpályás gyorskorcsolyában versenyző magyar női váltó megszorítani sem tudta Kanadát és Dél-Koreát az elődöntőben. „Ez már nem az a váltó, amelyikkel bronzérmet nyertem a januári Európa-bajnokságon, előtte pedig megnyertük az Universiadét. Nem csak az összeállításra gondolok, hanem egyénekre lebontva sem" - nyilatkozta akkor a magyar csapat legjobbja, Heidum Bernadett. 

A keddi B döntőben az oroszokkal és japánokkal versenyez majd a válogatott, a cél a hatodik hely megszerzése.