Ez a sípálya kinyírhat

2014.02.08. 15:35

A snowboardosok után az alpesi sízők is a pályára panaszkodnak. A férfiak edzésén a szlovén Rok Perko nagyot bukott, de a bevállalós futamairól is ismert amerikai fenegyerek, Bode Miller is a pálya alattomosságáról és balesetveszélyről beszélt.

Perko egy ugrató után nem tudta kontrollálni a mozgását, illetve bevehetetlennek tűnt számára a következő ív, így nem tudta egyszerre lerakni a léceit és nagyot esett. Kicsúszott a pályáról, majd vérző orral jött le. Az amerikai Marco Sullivan is elveszítette az irányítást, de ő még a védőháló előtt korrigálni tudott. Végül összesen tíz síelő nem tudott végigmenni a pályán.

Rok Perko crash sochi 2014

Az edzésen harmadik legjobb időt menő Bode Miller is panaszkodott. „Nagyon alattomos, mindenhol tele van mélyedésekkel. A teteje nagyon agresszív, akkora a sebesség, miközben a kanyarok nagyon élesek és göröngyösek, hogy bárhol elszállhatsz. Láttátok Marcót is. Nem úgy nézett ki, mintha ártalmatlan lenne az hely, még sem volt ott semmi, de majdnem megölte magát. Ha nem úgy esik, ahogy végül sikerült neki, 120-szal repül át a kerítésen, egyenesen a fák közé. Ahol ott jobbra megy a kanyar, az a legszemetebb rész, ha nem koncentrálsz tökéletesen, kinyírhat ez a pálya."