Bukott, léce törött, de hős lett az orosz

2014.02.11. 19:12

Az olimpia sífutó sprint számaiban egymást érték a bukások, az emiatt is izgalmas versenyek mellett itt láthattuk Szocsi eddigi legsportszerűbb jeleneteit.

Anton Gafarov az első elődöntőben indult, hogy kiharcolja a továbbjutást. Nem sikerült neki, ahogy sokak, úgy ő sem tudta bevenni a pálya éles és lejtős jobbkanyarját. Bukása után, már csak a hazai közönség miatt is, próbálta befejezni a versenyt. Alighogy felkelt, újra elesett.

Gafarov

Majd megmutatta, milyen erő van benne, mivel eltörött egyik léce, csak a botjaival hajtotta magát, emelkedőn senkinek nem jutna eszébe így menni, de Gafarov kényszerből megtette ezt.

A lejtős részben sem volt sok öröme, a törött síléce folyton leakadt, így újra bukott. Még ekkor is azon volt, hogy beérjen. Ekkor szaladt oda hozzá egy kanadai edző, és adott neki egy új lécet, hogy befejezhesse a versenyt. A sprintben gyakran kisegítik egymást a csapatok, nem nézik, ki melyik országnak versenyez. Általában a rajtnál, a hirtelen felszakadó erők miatt szokott sok bottörés lenni, de arra helyzetekre készülnek, folyton áll valaki a pálya szélén pótfelszereléssel.

Gafarov végül nagy ünneplés közben, a futamgyőztestől majd három percet kapva, elérzékenyülve ért be a célba a hatodik helyen.