Heidum sírt, csalódott a 6. hely miatt

2014.02.18. 15:31
Megvan az első magyar és szinte biztosan az utolsó pont a téli olimpián, a rövidpályás gyorskorcsolyázók női váltója a kínaiak kizárása miatt végzett a hatodik helyen.

A hollandok kizárása miatt csak három váltó indult a kisdöntőben, a magyar csapat sokkal lemaradva, az utolsó helyen ért célba a japánok és az oroszok mögött. 10 körrel a vége előtt még vezettünk, Keszler Andrea szerencsétlen esése miatt azonban minden esély elveszett az első két hely valamelyikére.

A hatodik hely mégis összejött, mert az A döntőben Kínát egy szabálytalan manőver miatt kizárták. Az első magyar pontot a Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra összetételű csapat harcolta ki, az edzői döntés értelmében Darázs Rózsa maradt ki a négyesből.

„Annak ellenére, hogy a hatodik helyet elfogadtam volna, most még nagyon csalódott vagyok. 1000 méteren az egyéniben kizártak, a váltóban pedig csak háromszor került rám sor, úgy érzem, mintha nem is koriztam volna” – nyilatkozta Heidum Bernadett a mob.hu-nak.

„Azért fáj különösen a váltó, mert a táv első felében elképesztően jól mentünk, ez most újra az a csapat volt, amelyik az Európa-bajnokságon és az Universiadén is jól szerepelt. Gyorsan hozzáteszem, hogy nem az összetételére gondolok, csak arra, hogy nagyon együtt voltunk, és mindenki a maximumot hozta."

„Szandi es Zsófi is fantasztikusakat előzött, bravúrosan tartotta meg a pozíciót. Kecó hihetetlen jól rajtolt, borzasztóan sajnálom, ami történt vele, de short trackben bármi előfordulhat, én is jártam már így. Amennyire tudom, leért a bal korcsolyája a kanyarban, és ez lett a vesztünk. Hihetetlenül bosszantó, mert tele voltunk energiával, úgy éreztem, bőven van annyi erőm, hogy egy jó hajrával megnyerjük a futamot” – értékelt Heidum Bernadett könnyes szemmel, majd egyre többet mosolyogva.

„Az eleinte érezhető kisebb csalódottságon már túl vannak versenyzőink, kezdik feldolgozni és helyén értékelni ezt az eredményt. Nagyon jól mentek a lányok, majd történt egy kicsúszás, ami miatt összességében maradt bennük még egy kis energia. Most, pár órával a futam után, azonban már örül mindenki. Előzetesen kiegyeztünk volna a 6. hellyel. Szocsiban nem volt mindig velünk a szerencse. Kicsit igaz ez az olimpiát megelőző időszakra is, hiszen itt látjuk a kazah férfi váltót edzeni a jégen, és kijelenthetjük, hogy a magyar férfi váltó náluk lényegesen jobb. Akár egy A döntőt is mehettünk volna, ha a kvalifikáción nem döntenek a hátrányunkra” – mondta Telegdi Attila, szövetségi kapitány.

„Az mai egyéni számokra áttérve Bernadett versenye sikerülhetett volna némileg jobban is, ő is és mi is kicsit jobbat vártunk. A fiúk közül Liu Shaolin nagyon jól ment ma, egyéni csúcsot futott. Olyan futamba került, ahol ez az idő sem volt elég a két továbbjutó helyhez, de egy olasz versenyzőt így is sikerült megelőznie. Knoch Viktor nagyon szépen versenyzett, ennek köszönhetően továbbjutott. Az ő ideje kicsit gyengébb lett, ami azt jelenti, hogy a negyeddöntőben nem a legjobb pályáról indulhat. A mai futamban remekül rajtolt, de az első kanyarban úgy döntött, hogy besorol a kínai fiú mögé és ezzel vesztett pár tizedet. De mindenképpen dicséretet érdemel mai versenyzése" – értékelte az egyéni számokat a kapitány.

„A csapat most lazít, ma már a sütemény is belefér. Az utolsó versenynapunkon, pénteken, Viktorért szorítunk. Az egész csapat kint lesz és mindent belead a szurkolásba."