Törött lábbal akar aranyat, megmutatta

2014.02.11. 08:26

Már az első női sífutószám, a síatlon előtt is lehetett hallani, hogy Justina Kowalczyknak törés van egyik lábfejében, de a lengyel, nyilván taktikából is, nem erősítette meg, hogy nagy baj lenne. Sőt, voltak olyan vélemények is, hogy így magyarázkodik előre gyenge formája miatt.

A síatlonban várakozáson alul szerepelt, a klasszikus részben még az élbollyal volt, de a szabad stílusban egy rossz váltás miatt is messze lemaradt, végül hatodik lett, közel egy percet kapott a győztes Marit Björgentől.

A verseny után Kowalczyk véget vetett a találgatásoknak, egy röntgenfelvételt posztolt ki lábfejéről, hogy mindenki láthassa, egy kisebb törés van az egyik lábközépcsontján. „Röngen a lábfejemről. Többrétegű törés. Üdvözletem minden „szakértőnek". De nyugi, jöhet a következő futás" – írta Facebookján.

Kowalczyk a sérülése ellenére nem lép vissza, a klasszikus stílusú tíz kilométeren Marit Björgen mellett ő számít favoritnak.

A síatlon után is elmondta, törött lábbal is bírni fogja. „Nagyon erős gyógyszereim vannak, három óráig nem éreztem fájdalmat, a verseny közben sem éreztem semmit."

Björgen is sajnálkozott, hogy riválisa nem teljesen egészséges, de ő is reméli, hogy a sérülés nem hat ki a versenyek végkimenetelére.

Kowalczyk négy évvel ezelőtt egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot nyert a sífutóversenyeken, míg 2006-ból egy olimpiai bronza van.