Megvan a legjobb helyezésünk Szocsiban

2014.02.18. 12:26

Miklós Edit lesiklásban elért hetedik helye után a magyar rövid pályás női gyorskorcsolyaváltó a hatodik lett a szocsi téli olimpián.

A magyarok a B döntőben voltak érdekeltek, és az a csapat állt össze újra, amely kivívta a részvételt. Keszler Andrea kezdett, a betegségéből felépülő Kónya Zsófia folytatta, a legjobb magyar, Heidum Bernadett következett, majd Lajtos Szandra. (Az elődöntőbe bekerülő Darázs Rózsa ezúttal kikerült.)

A mieink 11 körrel a vége előtt, vagyis majdnem a táv két harmadáig őrizték vezető helyüket, akkor a japánok előztek, a következő körben pedig Keszler Andrea kicsúszott.

Innen már nem volt kérdés, hogy Japánt és Oroszországot nem lehet utolérni a hátralévő ezer méteren.

A magyar csapat szerencséjére az A döntő második helyéről aztán kizárták Kínát, így összesítésben a magyar válogatott előrébb került, és nem a hetedik, hanem a hatodik helyen zárt. Ez a magyar küldöttség legjobb helyezése, ennél előrébb valószínűleg már senki sem jut.

Vancouverben az ötödikek voltunk.

„Annak ellenére, hogy a hatodik helyet előzetesen elfogadtam volna, most még nagyon csalódott vagyok. 1000 méteren az egyéniben kizártak, a váltóban pedig csak háromszor került rám sor, úgy érzem, mintha nem is koriztam volna” – nyilatkozta Heidum Bernadett a mob.hu-nak.

„Azért fáj különösen a váltó, mert a táv első felében elképesztően jól mentünk, ez most újra az a csapat volt, amelyik az Európa-bajnokságon és az Universiadén is jól szerepelt. Gyorsan hozzáteszem, hogy nem az összetételére gondolok, csak arra, hogy nagyon együtt voltunk, és mindenki a maximumot hozta."

„Szandi és Zsófi is fantasztikusakat előzött, bravúrosan tartotta meg a pozíciót. Keszler hihetetlen jól rajtolt, borzasztóan sajnálom, ami történt vele, de short trackben bármi előfordulhat, én is jártam már így. Amennyire tudom, leért a bal korcsolyája a kanyarban, és ez lett a vesztünk. Hihetetlenül bosszantó, mert tele voltunk energiával, úgy éreztem, bőven van annyi erőm, hogy egy jó hajrával megnyerjük a futamot” – értékelt Heidum Bernadett egyelőre könnyes szemmel, de a végén már egyre többet mosolyogva.