Perc hátránnyal is nyert a belarusz sztár

2014.02.14. 16:35

Nem tört meg a hagyomány, a női biatlon 15 kilométeres egyéni indításos számát ezúttal is lövőhibával nyerték. Darja Domracseva azonban egyperces büntetőidővel is mindenkit vert kiváló sífutásával, és Martin Fourcade-hoz hasonlóan már ő is duplázott Szocsiban.

A szezonban két egyéni indításos világkupát tartottak, mindkétszer Gabriela Soukalova nyert, és most is egyértelmű dobogóesélyes volt, ahogy az üldözésest nyerő Domracseva is. De számolni kellett a világbajnok Tora Bergerrel, a futógép Kaisa Mäkäräinennel és Selina Gasparinnal is.

Az első két lövészet után Berger el is szállt, tovább tart az olimpián a norvégok szenvedése, három hibával még dobogóra sem pályázhatott. Az orosz Olga Zajceva viszont bejelentkezett rá, de hiába kezdett határozottan, a második két lövészetben hibázott egyet-egyet.

Domracseva sem vette akadálytalanul az első állót, de nem kellett aggódnia, a többi favorit is összeszedett egy-egy hibát. Soukalova helyett egy másik cseh, Veronika Vitkova kezdett veszélyessé válni, három körben is hibátlanul lőtt, igaz Domracseva még büntetéssel is előzte sífutásban. A negyedik körben aztán még nagyobb lett az előny, a fehérorosz is hibátlanul lőtt.

Mäkäräinen is ellőtte magát, összesen három hibát szedett össze, így Domracsevát már csak egy hibátlanul lövő és viszonylag jól futó biatlonista verhette. Ilyen azonban már nem volt a mezőnyben. Bár honfitársa, Nagyezsda Szkardino és Selina Gasparin tisztán lőtt, közel sem tudtak olyan tempót menni, amivel támadhatták volna az első helyet. Az ezüstérem végül Gaspariné lehetett, ez élete legnagyobb sikere, ahogy a bronzos Szkardinóé is.

A mezőnyben ott volt Szőcs Emőke is, aki hat hibával zárt, a győztestől 10 perc 52 másodpercet kapott, 70. lett.