Egy nő kapta a szánkós Pulai szocsi kvótáját

2014.01.30. 11:03

A 2014-es szocsi téli olimpia hivatalos honlapján feltüntették, ki az a 110 versenyző, akik elindulhatnak szánkóban.

Pulai Imre megszerezte ugyan az induláshoz feltétlenül szükséges öt pontot az eddigi Világkupákon, amivel az összesített rangsor negyvenedik helyét elérte, de a nemzetközi szövetség (FIL) eredetileg úgy fogalmazott, 38 garantált helyet ad. Lehetőségként ugyanakkor felvázolta, hogy negyvenen is lehetnek a férfi indulók.

Pulai a váltóverseny áldozata lett, mert a FIL arra törekszik, hogy ebben az új versenyszámban minél több nemzet indulhasson el.

Ezért úgy határozott, hogy a nőknél nem harmincan, hanem harmincegyen vehetnek részt, mert így a következő olimpiát rendező Dél-Korea is ott lehet a csapatversenyben. A csapatverseny lényege: amint a férfi célba ér és lefékez, egy érintős táblára csapva aktiválja a rajtállásban a kaput, a női versenyző ekkor indulhat a pálya tetejétől.

Ebben a versenyszámban pillanatnyilag 13 nemzet állhat rajthoz, a kenuban olimpiai bajnok Pulai pedig nem kapta meg egyéniben az esélyt.

Nem adja fel, 2018-ban szeretne ott lenni Pjongcsangban - 50 évesen -, annál is inkább, mert nyári olimpikonként Szöulban versenyzett először, 1988-ban. Így szeretné sportolói pályafutását keretbe foglalni.

A magyar olimpiai csapat vezetője, Nagy Zsigmond úgy értékelt a MOB honlapján, ki sem kellett utazni azért, hogy meglegyen az első csalódás.