Balesete volt a műlesiklás esélyesének, nyomozás indult Felix Neureuther ellen

2014.02.14. 13:30

A müncheni ügyészség nyomozást indított a németek alpesi síelője, Felix Neureuther ellen, elképzelhető, hogy a műlesiklás és óriásműlesiklás egyik esélyese nem utazhat el a téli olimpiára. A gyanú szerint Neureuther szabálytalanul elhagyta a helyszínt, miután autóbalesetet szenvedett, írja az MTI.

A 29 éves síző, aki a mostani szezonban mindkét szakágban nyert már világkupafutamot, pénteken kora reggel a müncheni repülőtérre tartott az autójával, amikor a jeges úton megcsúszott és nekicsapódott a szalagkorlátnak. Vele volt a barátnője, az olimpia ezüstérmes sílövő, Miriam Gössner is, aki korábbi sérülése miatt nem indulhatott Szocsiban, ehelyett a Playboyban pózolt.

Neureuther továbbhajtott, a repülőtér helyett orvoshoz ment. Édesapja szerint a fia szombaton elutazhat Szocsiba.

Délben aztán a rendőrségi szóvivő közölte, hogy vizsgálat indult a baleset miatt, amelynek azt kell kiderítenie, hogy a rendőrséget mikor értesítették. A hatóság emberei megtalálták az eset állítólagos helyszínét, ahol egy gépkocsi kisebb részei hevertek, a szalagkorlátban pedig mintegy 500 eurós kár keletkezett. A rendőrségi szóvivő elmondta, hogy Neureuther a nyomozás ellenére természetesen elutazhat Szocsiba, és eredményes szereplést kívánnak neki.

A műlesikló vk-pontversenyben jelenleg második helyen álló Neureuthernek a szocsi lenne a harmadik olimpiája. A tavalyi világbajnokságon szlalomban ezüstérmes németnek eddig nem volt szerencséje a játékokon: Torinóban mindkét számában kiesett, Vancouverben óriás-műlesiklásban nyolcadik lett, műlesiklásban már az első futamban kiesett.