Sisakja mentette meg a snowboardost

2014.02.09. 14:32

A cseh Šárka Pančochová szerencsére megúszta a súlyos sérülést a női snowboardosok slopestyle döntőjében, miután egy ugrató után hatalmasat esett, és beverte a fejét. 

A huszonhárom éves versenyző vezette a döntőt az első kör után, 86.25-ös gyakorlatot mutatott be. A második körben azonban az egyik ugrató után ért rosszul talajt, azelőtt ért földet, hogy kijött a pörgésből. Hátraesett, csúnyán beverte a fejét, és többször magatehetetlenül átfordult, mire megállt a lejtő alján.  

Egy ideig fel sem tudott kelni, a segítség hamar odaért, csak akkor nyugodtak meg az edzői és a cseh szurkolók, amikor a versenyző felállt, és saját deszkáján csúszott le a pályán. 

Sharka Olympic crash 2014

A célnál rögtön megvizsgálták, de úgy tűnt, a versenyző képben van, nem szenvedett súlyosabb agyrázkódást. Azt viszont félelmetes volt látni, különösen Michael Schumacher síbalesete után, hogy sisak hátsó része széttört a becsapódás erejétől. 

Az olimpia előtt több versenyző is panaszkodott a szocsi pályára, sokan azt mondták, balesetveszélyes. Szerencsére a női és a férfi számban sem történt komolyabb sérülés. 

Pančochová összetört sisakja
Pančochová összetört sisakja

A cseh versenyző elsőkörös teljesítményével így is dobogós helyen állt egy ideig, végül az ötödik helyen zárta a döntőt, az olimpiai bajnok az amerikai Jamie Anderson lett.