Tíz műtétet is vállalok, hogy folytathassam

2014.02.18. 22:00

Az oroszok műkorcsolya sztárja, Jevgenyij Pljuscsenko mindenki megdöbbenésére csütörtökön nemcsak a versenyzéstől lépett vissza, hanem azt is bejelentette, hogy hátfájása miatt a karrierjét is befejezi. Most ezzel egészen ellentétes nyilatkozatot tett.

„Nem akarom abbahagyni a sportot, ha lehetséges, még egy olimpiát vállalnék. Ha szükséges, akár tíz műtétet is vállalok a porckorongjaim miatt, legfeljebb egy-két szezont kihagyok, de maradnék a sportágban. Bizonyítanom kell azoknak, akik beszóltak, és rosszakat mondtak rólam." – idézi a műkorcsolyázót a Newsru.com.

A korcsolyázót több támadás is érte, a korábbi olimpiai bajnok, Alekszej Jagugyin úgy vélte, Pljuscsenko csak azért indult Szocsiban a csapatversenyben, hogy a társai révén biztos aranyérmes legyen. A CNN-nek adott nyilatkozatában Pljuscsenko azt mondta, kényszerítették arra, hogy induljon. Az orosz sajtóban viszont már azt mondta, nem erre gondolt, csak angolul nem tudta helyesen kifejezni magát.

Pljuscsenko edzője is úgy nyilatkozott, hogy tanítványának van még esélye négy év múlva, 35 évesen is szerepelni. „Amikor azt mondtam, hogy Pljuscsenko visszatérhet a szocsi olimpia után, akkor egyetlen lehetőségre gondoltam, ha a paralimpiai játékokon szerepel a műkorcsolya" - így Alekszej Misin.

A műkorcsolyázónak már elege van, hogy mindenki vele foglalkozik. „Rengeteg olyan sportolónk van, akik az oroszoknak akarnak aranyat és érmeket nyerni. Támogassuk őket, de engem és a családomat hagyjanak békén. Nagyon elfáradtam ebben." – mondta Pljuscsenko.