Eltört és elmozdult az orosz síelő csigolyája

2014.02.15. 17:29

Sikeres, hatórás műtéten esett át Marija Komisszarova, aki a szombat délelőtti síkrosszedzésen egy ugrás után rosszul érkezett, és súlyos gerincsérülést szenvedett. A Krasznaja Poljanában található kórházba, ahol megműtötték, megérkezett az orosz freestyle szövetség orvosa, aki sajtó kérdéseire nem válaszolt,  tájékoztatást későbbre ígért, írja az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

A baleset után megvizsgálta a 23 éves versenyzőt az orosz olimpiai csapat főorvosa, aki úgy döntött, a sérülés olyan súlyos, hogy rögtön meg kell műteni. A lánynak eltört az egyik gerinccsigolyája, ami a törés következtében el is mozdult. A kórházba szállítás közben végig eszméleténél volt. A hatórás műtét sikeres volt, Komisszarova öntudatánál van, de még nem tudni, mikorra épül fel, vagy felépül-e egyáltalán. Állapota súlyos, de stabil, a törött csigolyát egy fém implantátummal rögzítették, ám legkorábban is csak három-négy nap múlva tudnak nyilatkozni az orvosok sportolói jövőjéről.

A szakág krossz számának női versenyét jövő pénteken rendezik. A héten ez már a második sportbaleset Szocsiban. Korábban egy ellenőrző bob ütött el egy pályamunkást, akinek kettős, nyílt törése lett, őt is megműtötték.