Szocsi a fürdőszobák olimpiája lesz

2014.02.05. 16:55

Már a szocsi olimpia nyitónapja előtt megvan a nemzetközi sajtó kedvenc téli olimpiás témája: a különböző vécék és fürdőszobák a városban és az olimpiai faluban.

Néhány hete a híres dupla vécék hamar körbejárták az internetet, nem sokkal később kiderült, hogy nem csak a dél-orosz városban vannak ilyenek. A vécébomba akkor robbant, amikor a nemzetközi sajtó és az első olimpikonok elfoglalták szálláshelyüket. 

Egy chicagói újságíró olyan vizet fotózott szállodájában, ami inkább hasonlított egy pohár húgyhoz, nem is javasolták neki, hogy arcot mosson vele. Aztán azon akadtak ki sokan, hogy több mellékhelyiségben nem szabad lehúzni a vécépapírt, legalábbis a szervezők ezt kérik kihelyezett feliratokon. Aki járt már mediterrán országban, annak nem újdonság a dolog, a világ másik részéről érkezett sportoló, újságíró szokatlannak találhatja a vezetékhálózat miatt bevezetett intézkedést. 

Az egyik kanadai snowboardos, Sebastien Toutant is vécés élményéről tweetelt, őt a kihelyezett használati utasítás ragadta meg, kiderült, hogy a szocsi mellékhelyiségekben nem szabad pecázni. 

A téli olimpiás panaszáradat egy jelentős része azért eltúlzott, úgy tűnik, hogy a legnagyobb problémák az el nem készült szállodákkal vannak. Akad olyan hotel, ahol a recepció még nincs kész, viszont egy Putyin-kép azért már kikerült. 

A téli olimpia nyitóünnepsége péntek este lesz, de az első versenyek már csütörtök reggel elkezdődtek.