Van, aki pólóban, van, aki bot nélkül

2014.02.13. 12:11
Látványos versenyt és kevés bukást hozott a szabadstílusú sízők férfi stopestlye versenye. Először osztottak ebben a számban olimpiai érmeket, és teljes amerikai siker született, meglepetésre Joss Christensen nyert, Gus Kenworthy a második, Nicholas Goepper a harmadik.

A várakozások is amerikai esélyekről szóltak, de inkább Goeppert várták az első helyre, és érmet a brit James Woodstól, valamint a svéd Harlauttól is.

Harlaut végül csak az utolsó előtti helyen tudta kvalifikálni magát, az utolsónak meg az az amerikai Bobby Brown, aki pólóra vetkőzött a verőfényes, plusz 3 fokos szocsi tavaszban.

Az első futamban Kenworthy, Brown és a kanadai Alex Beaulieu-Marchand is rontott, Joss Christensen pedig elsőre 95,80-as eredménnyel az élre állt és ez már érmet sejtetett.

A másodikban Kenworthy javított nagyot, eredménye a második helyre röpítette. Goepper csak a 9. lett a második futamban, de az elsőben elért eredménye a harmadik helyet jelentette neki. Az esélyesek közül Woods a 4., majd a 6. helyet érő produkciót mutatott be, míg Harlaut végül csak a hatodik lett.

A szám első olimpiai bajnoka még világbajnokságon sem indult, a világkupában 2012-ben a hatodik helyen végzett, ebben az idényben csak a 36., egy tizenkettedik hely volt a legjobb eredménye.

Szabadstílusú sí, férfi slopestyle:
1. Joss Christensen (Egyesült Államok) 95,80 pont
2. Gus Kenworthy (Egyesült Államok) 93,60
3. Nicholas Goepper (Egyesült Államok) 92,40