Az osztrák hokikapitány dobogóra jutna csapatával

2014.01.27. 14:55

Az osztrák jégkorong-válogatott tagjai úgy szeretnének szerepelni a jövő pénteken kezdődő szocsi olimpián, hogy - kanadai szövetségi kapitányuk, Emanuel Viveiros elvárása szerint - büszkén utazhassanak haza. A szakember az ötkarikás játékok sajtószolgálatának elmondta: az olimpia sok játékos életében egyszeri és megismételhetetlen lehetőség, így nem hiszi, hogy a motivációval gond lenne, írta az MTI.

Kiemelte: a csapategységben van az erejük, de nagy szerencséjük, hogy vannak olyan sztárjaik - mint például az NHL-ben játszó Thomas Vanek vagy Michael Grabner -, akik képesek extra teljesítményre.

Viveiros szerint többen megmosolyogták, amikor korábban arról beszélt, akár még az érem is elérhető lenne számukra, de tisztában van vele, hogy nekik nincs olyan nagy esélyük erre, mint más válogatottaknak.

„Együtt nagyon-nagyon jók vagyunk!” – mondta ugyanakkor. Az osztrákok két hónappal az olimpia után, a divízió I-es világbajnokságon a magyarok egyik ellenfelei lesznek. A csapat gerince a Fehérvárt is felvonultató osztrák bajnokságban szerepel.

A világranglista 15. helyén álló osztrák válogatott eddigi legjobb olimpiai eredménye egy ötödik hely még 1928-ból, míg az utolsó két játékokra (2006, 2010) nem sikerült kivívnia az indulási jogot.