Sára, Márió
2 °C
6 °C

Joghurt nincs, de rák és lazac van reggelire

2014.02.04. 18:17

Minden igényt kielégítőnek tartják a magyar versenyzők a pénteken kezdődő szocsi téli olimpa hegyi faluját.

A 16 fős magyar csapatból a három alpesi síző szálláshelyéül szolgál a biatlonistákon és sífutókon kívül a többi havas sportágban érdekelt versenyzőnek otthont adó központ, de amíg Farkas Norbert és Berecz Anna már elfoglalta a szobáját, addig Miklós Edit várhatóan majd csak kedd este érkezik meg.

Mindkét sportoló lenyűgöző szépségűnek nevezte a minden irányból havas hegycsúcsok által övezett helyen felépült olimpiai falut. Ahogy Berecz fogalmazott, felemelő érzés arra ébredni, hogy rögtön a havas lejtőket pillantja meg. A 25 éves, olimpián másodszor induló versenyző szobájából ráadásul éppen a lesikló pályára lát rá, és hozzátette, egyre jobban várja, hogy megismerhesse és kipróbálhassa azt, ugyanis egyelőre csak a mellette lévő pályákon lehet edzeni.

„A szobák tágasak, az ellátás kifogástalan. Az európai, az olasz, az orosz és az ázsiai konyha ételei közül lehet svédasztalos rendszerben válogatni, de van éjjel-nappal nyitva lévő étterem is" - mondta az MTI érdeklődésére a műlesiklásban és óriás-műlesiklásban induló Farkas, aki kiemelte, hogy a faluban van játék- és konditerem, ami megfelelő kikapcsolódást is nyújt számára.

A Vancouverben már szerepelt Berecz annyi negatívumot jegyzett meg, hogy szerinte Kanadában valamelyest nagyobb volt a választék, ő például reggel nagyon hiányolta a joghurtot. De mosolyogva hozzátette, így is talál magának kedvére valót, a rák és a lazac például nagyon ízlett neki.

A két versenyző elmondása szerint reggel helyi idő szerint 8-9 óra körül mennek edzeni és nagyjából délig maradnak a lejtőkön, majd ebédelnek, délután pedig erősítés szerepel a programjukban.