Megérkezett a magyar csapat Szocsiba

2014.01.31. 11:38

Helyi idő szerint hajnali négy órakor leszállt a Szocsi melletti repülőtéren az a repülőgép, amellyel a magyar csapat utazott a XXII. téli olimpiai játékokra. A Magyar Olimpiai Bizottság pénteki tájékoztatása szerint a sportolókkal és a hivatalos kísérőkkel minden rendben van, reggel mindenki elfoglalta a szállását.

A küldöttség Siklós Erik sajtófőnök és Molnár Krisztina, a csapatiroda munkatársának vezetésével csütörtökön délután a Syma Csarnoktól busszal indult a Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan Isztambul érintésével érkeztek meg az orosz tengerparti városba.

„Jól utaztunk, bár a végén szakadó esőben, kicsit izgalmasan landoltunk Szocsiban, a repülőtérről pedig, ami nincs messze az olimpiai falutól, még három órába telt, míg mindenki elfoglalhatta a szobáját” - idézte a MOB honlapja Siklós Eriket, aki hozzátette: a magyar csapat tagjai három helyszínen kaptak szállást: a gyorskorcsolyázók a tengerparti faluban, az alpesi sízők onnan egy órányi utazásra a hegyen, a sífutók és a biatlonisták pedig hozzájuk közel fognak lakni.

„A falu nagyon újszerű, a szobák hatalmasak, tágasak. Az orosz önkéntesek és biztonságiak rengetegen vannak, nagyon kedvesek, segítőkészek, udvariasak, bár a szervezés még nem teljesen tökéletes. Hosszú utunk volt, a péntek a pihenésről szól” – fogalmazott a sajtóattasé.