Jusztina
10 °C
27 °C

Már 395-en biztosan ott lesznek a riói olimpián

2015.01.02. 18:54

395 helyet töltöttek eddig fel június és december között, kilenc sportágban, kvalifikációs versenyeken a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpiára.

Gyeplabdában, kézilabdában, kosárlabdában, labdarúgásban, díjlovaglásban, lovastusában és díjugratásban, valamint sportlövészetben és vitorlázásban lehetett már 2014-ben kvótához jutni. Utóbbi kettőben magyar versenyzőnek is sikerült szeptemberben: a sportlövő Tobai-Sike Renáta a granadai világbajnokságon a sportpisztolyosok versenyében elért harmadik helyével harcolta ki a részvétel jogát, Berecz Zsombor pedig azzal, hogy a vitorlázók santanderi vb-jén Finndingiben - amelyben 12 kvótát osztottak - az országok sorrendjében a 11. helyen végzett, írja az MTI.

Magyarországon jött össze az olimpiai szereplés kivívása a norvég női kézilabda-válogatottnak. Az olimpiai bajnoki címvédő együttes az Európa-bajnokság megnyerésével biztosította helyét a riói mezőnyben.

Kosárlabdában a világbajnokságon szerzett aranyérmével az Egyesült Államok női és férfi válogatottja is kvótához jutott. A 2016-os olimpián 10 500 versenyző vehet részt.