Árpád
-2 °C
3 °C

Phil Taylor megizzadt, de aztán vb-elődöntőbe jutott

2015.01.02. 22:10

Phil Taylor jutott a darts-világbajnokság alsóági elődöntőjébe, miután 5-3-ra legyőzte a holland Vincent van der Voortot. A meccs hihetetlenül fordulatos volt, 0-2-ről lett 3-2 a holland javára, majd a rutinos Taylor három szettet húzott be egymás után.

Az első két szett úgy kezdődött, ahogy Taylor megálmodta. Dobott három 180-ast, és nagyon simán vezetett 2-0-ra. Ennek az egyik oka elsősorban az lehetett, hogy van der Voort nagyon gyengén dobta a kiszállókat, 13-ból csak háromszor sikerült neki.

Taylor kicsit megnyugodhatott, de inkább van der Voort kapta el jól a fonalat. Sorozatban dobálta a 180-akat, a harmadik szettet nullára nyerte, majd szép lassan megfordította a meccset. Úgy vezetett 3-2-re, hogy a kiszállói már rendre sikerültek, közte négyszer száz fölötti is, és az ötödik szett végére már ötven százalékkal állt ebben a mutatóban is.

Döbbenetesen alakult ki a 3-3-as szettállás is. Taylor és van der Voort többször hibázott, az angol aztán csak a kilencedik nyilából tudta hozni a dupla 16-ot, majd a dupla 8-at. A hetedik szettben Taylor rögtön elvette a holland játékát, aki aztán 2-0 után magabiztosan szépített. A szett végére mindketten kicsit elbizonytalanodtak, de Taylor így is tudott javítani, nyerte a leget, és 4-3-ra vezetett.

Izgalmasan alakult a nyolcadik szett is. Taylor magabiztosan kezdett és csak a saját játékára figyelt. Aztán 2-1-es vezetésénél három nyila volt a kiszállóra, de végül van der Voorté lett a leg. A holland aztán Taylor játékánál pocsékul dobált, aki a végén nagy fölénnyel fejezte be, 5-3-ra nyert és elődöntőbe jutott. A 14-szeres PDC-világbajnok nagyon sportszerűen megtapsolta van der Voortot. Taylor a Stephen Bunting–Raymond van Barneveld meccs győztesével játszik majd a döntőbe jutásért.

Érdekes statisztika, hogy Taylornak továbbra sincs száz fölötti kiszállója, ezen a meccsen csak három 180-ast és 100.1-es átlagot dobott. A két versenyzőnek ez volt a 22. egymás elleni meccse és Taylor már 19-3-ra vezet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?