Matjthényiék vezetnek a világbajnokságon

2015.01.03. 13:50

Szombaton kezdődött Sydneyben a repülő hollandi-világbajnokság. Két futamot rendeztek, amelyeket világbajnok kettősünk nyert, így természetesen biztosan vezetnek az összetett versenyben, írta a szövetség honlapja.

Ziegler János és Polgár Csaba 8. és 10. helyeikkel nyolcadikok, Gáborjáni-Szabó Gábor Czeizel Balázzsal pedig kilencedik, miután a futamokon 14. és 5. helyeken értek célba. A világbajnokságon 8 nemzet 46 hajója versenyez.

Az első futam mérsékelt, 5-10 csomós forgolódó szélben zajlott, négykörös kreuz-hátszeles pályán, amelyen Majthényiék a tizedik helyről jöttek fel az élre.

A második futamra jelentősen frissült a szél, és a rendezőség háromszög pályát jelölt ki. Borulások is történtek. A még szoros első cirkálószakasz után Olcsiék elléptek a mezőnytől és végül bő ötszáz méteres előnnyel értek célba.

Az állás 2 futam után: 1. Majthényi Szabolcs, Domokos András (magyar) 2 helyezési pont, 2. Koenig, Brack (német) 5, 3. Kramer, Geelkerken (holland) 6, ...8. Ziegler János, Polgár Csaba (magyar) 18, 9. Gáborjáni-Szabó Gábor, Czeizel Balázs (magyar) 19