Máté, Mirella
7 °C
18 °C

300 milliós sportfejlesztés az Erzsébet-ligetben

2015.01.09. 13:30

A XVI. kerületi önkormányzat az Erzsébet-ligeti sport- és kulturális létesítmények bővítéséhez használja fel azt a 300 milliós költségvetési forrást, amelyet Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő javaslatára különítettek el az idei központi költségvetésben.

A forrást az önkormányzat az 1992-ig szovjet laktanyaként működő Erzsébet-liget rekonstrukciójára használhatja, és a pénz jelentős segítség a közel 4 hektáros terület rekonstrukciós-programjának folytatásához, illetve lezárásához.  

Az önkormányzat a volt Tiszti Kaszinóban a kerületi vívó- és birkózó egyesületek számára edző- és versenytermet alakít ki. Mindkét klubban 100-150 gyermek és utánpótlás korú fiatal sportol. Emellett az Erzsébet-ligeti uszodát is kibővítik, a jövőre záruló munkálatok részeként gyermekmedencét és csúszdát is létesítenek majd a strand területén. 

A harmadik, hosszabb távon megvalósuló beruházás, amelyre a plusz forrás egy részét fordítják, az Újszász utca-Bökényföldi út kereszteződésében található még szabad terület nyári sípályává alakítása - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.