Árpád
-2 °C
4 °C

Bunkoczi felépüléséig új navigátora lesz Szalaynak

2015.01.14. 15:48

Új navigátora lesz Szalay Balázs terepralisnak addig, amíg az Africa Race elnevezésű versenyen balesetben gerincsérülést szenvedő Bunkoczi László teljesen felépül. Az Opel Dakar Team pilótája erről a csapat szerdai sajtótájékoztatóján beszélt, és hozzátette, hogy több magyar és külföldi navigátorral is egyeztetnek. Az új másodpilóta kiválasztására nagyjából két hónapja van a csapatnak, március végén ugyanis rajthoz állnak az Egyesült Arab Emírségekben sorra kerülő Abu Dhabi Desert Challenge nemzetközi versenyen, írta az MTI.

"Az autót is át fogjuk alakítani egy kicsit, az országos bajnokságban pedig a lehető legtöbb futamon szeretnénk részt venni" - jelentette ki Szalay Balázs, aki röviden visszaemlékezett a december 30-ai balesetükre.

"Természetesen nem így terveztünk, nagyon nehéz volt feldolgozni, hogy 14 kilométer után kiestünk, különösen azért, mert 2003 óta nem adtunk fel egyetlen Dakart vagy Africa Race-t sem" - mondta a pilóta, hozzátéve: optimistán tekintenek a jövőbe, meg sem fordult a fejükben, hogy abbahagyják a versenyzést.

Szalayék győzelemre esélyesnek számítottak az autósok között a Dakar-rali korábbi útvonalán rendezett Africa Race-en, de a marokkói rajttól 14,6 kilométerre nagy sebességgel homokfalnak ütköztek, az Opel Mokka pedig előbb a tetejére, majd az oldalára borult. A baleset után Bunkoczit vákuumágyba fektetve, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ott derült ki, hogy két csigolyája eltört.

"Szerencsések vagyunk, olcsón megúsztuk ezt az esetet, a csapatnak pedig jár egy óriási köszönet azért, hogy ilyen biztonságos autót építettek" - mondta szerdán a hazaszállítása után az Amerikai úti klinikán két műtéten is átesett Bunkoczi.