Kasza 2. lett a budapesti fedettpályás öttusaversenyen

2015.01.18. 20:56

Kasza Róbert második lett az öttusázók budapesti fedettpályás idénynyitó versenyén, ezzel a magyarok közül ő végzett a legjobb helyen. Győzött a fehérorosz Ilja Palazkov.

A címvédő és eddig négyszer győztes Kasza a számára negyedik helyet érő jó vívás, majd az úszás megnyerése és az egy verőhibás lovaglás után az élről várta a lövészetből és futásból álló zárószámot. Előnye Palazkovval szemben öt, az akkor harmadik - előzőleg a vívásban élen záró, majd hibátlanul lovagló - Tibolya Péter előtt pedig hat másodperc volt. A kombinált szám második lövősorozatában azonban Kasza négy zöld lámpánál elindult, mivel úgy gondolta, hogy az ötödik is megvolt, majd a közönség figyelmeztetésére fordult vissza, amikor kiderült, hogy még sincs meg. Ezzel értékes másodperceket vesztett, de végül így is ezüstérmesként ért célba, írja az MTI.

„Éveken át azt gyakoroltam, hogy nem törődök a táblával, most ez lett a vesztem. Úgy éreztem, hogy találtam, ezért futottam tovább. Gyermeteg hiba, de jobb, hogy itt jött ki és mondjuk nem olimpián" – mondta.

Tibolyának viszont az okozott gondot, hogy - bár a rajtszámokhoz a versenyzők ezúttal chipet is kaptak - az elektromos kijelzőn rossz körszám jelent meg, ezért eggyel többet futott a Syma-csarnokban, így dobogós helyről a kilencedikre csúszott vissza.

Nem tudta befejezni a versenyt Marosi Ádám, aki két szám után kénytelen volt visszalépni.

„Az úszás után nagyon gyenge volt Ádám. Valamilyen gyulladás lappang a szervezetében. Gyógyszert kapott rá, de így is nagyon legyengült" - mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Eredmények:
Peridot fedettpályás bajnokság, férfiak:
1. Ilja Palazkov (fehérorosz) 1501 pont
2. Kasza Róbert 1489
3. Pavel Cihanau (fehérorosz) 1482