Valér
-1 °C
0 °C

Aranyosi Péter a férfi asztaliteniszezők új kapitánya

2015.01.20. 15:45

Nem hosszabbította meg a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége Pázsy Ferencnek, a férfiválogatott szakvezetőjének január 31-én lejáró szerződését. A testület egyúttal február elsejétől Aranyosi Pétert, a paraválogatott eddigi trénerét bízta meg, írja az MTI.

Az 51 éves Aranyosi Karsai Ferencnek - a mostanáig utolsó európai világbajnok, az osztrák Werner Schlager korábbi mesterének - a javaslatára került a válogatott élére, és a vele közösen kidolgozott program szerint dolgozik majd.

"A MOATSZ vezetése arra törekszik, hogy a jelenleg Belgiumban és Kanadában is edzősködő Karsait lehetőség szerint bevonja a szakmai munkába, kiaknázza a világhírű tréner nemzetközi kapcsolatait" - áll a közleményben, amely kiemeli: az elnökség szintén célként tűzte ki azt, hogy a leköszönő Pázsy Ferenccel is fenntartsa a szakmai kapcsolatot. Pázsy 2013 szeptembere óta irányította a férfiválogatott felkészülését.

A női válogatottat irányító Téglás Péter szerződését - amely ugyancsak január 31-ig szól - meghosszabbította az elnökség.