Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A biliárd és a sznúker is olimpiai sport akar lenni

2015.01.23. 14:33

A biliárd és a sznúker képviselői hivatalosan jelezték, hogy szeretnének bekerülni a 2020-as tokiói nyári olimpia programjába, írja az MTI.

A Profi Biliárd és Sznúker Világszövetség (WPBSA) és a Biliárdsportok Konföderációja (WCBS) csütörtökön jelentkezett a játékokra, ami azért keltett meglepetést, mert a két szervezet eredetileg úgy tervezte, hogy a 2024-es  szereplést fogja megpályázni. A szövetségek azért változtattak korábbi elhatározásukon, mert az utóbbi időben világszerte ugrásszerűen növekedett a sportágak  tábora.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság új szabályzata szerint a házigazda dönthet néhány sportág egyszeri programba iktatásáról. Japánban a baseball és annak női változata, a softball  nagyon népszerű. A biliárd és sznúker lehetőségeit rontja, hogy a japán gyökerű karate, egy másik harcművészet, a kínai vusu, valamint a fallabda, a görkorcsolyázás, a sportmászás és a wakeboard is szeretne ott lenni a 2020-as tokiói olimpia műsorán.