Valér
-1 °C
0 °C

Fa Nándorék óriási hátrányban a Barcelona World Race-en

2015.01.26. 14:33

Az elmúlt időszakban jelentős különbségek alakultak ki a hajók között a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, melyen az éllovas, Bernard Stamm vezette Cheminées Poujoulat és a második Neutrogena már az Indiai-óceánon halad, írja az MTI.

A továbbra is hetedik Spirit of Hungary, fedélzetén Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal még jelentős távolságra van a Jóreménység-foktól.

A magyar hajó a hétvégén ítéletidőben versenyzett. Colman email-üzenetében azt írta, hogy egymás után három óriási zivatarfelhő-rendszerbe keveredtek, melyekben hol az egyik, hol a másik irányba kényszerítette őket a nagy erejű, kavargó szél. A Spirit of Hungary előbb keleti irányba menekült a vihar elől, majd kénytelen volt újra nyugat felé manőverezni.

Colman vasárnap azt írta, hogy már túl vannak a nehezén, és reményét fejezte ki, hogy a folytatásban egyenletes szélben sikerül biztonságosan hajózniuk.

A magyar hajó jelenleg az utolsó előtti One Planet, One Ocean mögött több mint 400 mérfölddel lemaradva hajózik az Atlanti-óceánon, a vezető Cheminées Pujoulat pedig több mint 2500 mérfölddel jár előtte.

Bernard Stammék már a hétvégén átjutottak az Indiai-óceánra, és 123 mérfölddel vezetnek a spanyol Guillermo Altadill irányította Neutrogena előtt, mely vasárnap késő este szintén elhagyta az Atlanti-óceánt.