Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Asztalitenisz WT: Nem jutott döntőbe a Póta, Pergel páros

2015.01.31. 18:37

Póta Georgina és Pergel Szandra duója kikapott az elődöntőben, így harmadikként zárt párosban az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának idei első versenyén, a budapesti Tüskecsarnokban.

A nyolcadik helyen kiemelt magyar kettős azzal a hongkongi párossal csapott össze szombaton délután a legjobb négy között, amely egy körrel korábban az elsőként rangsorolt lengyel Katarzyna Grzybowska, Natalia Partyka duót búcsúztatta.

Az első szettet Pótáék nyerték, s a folytatásban is maradt a szoros küzdelem, de a második felvonás Csiang Hua-csüné és Li Cseng-vané lett. A következő két játszmán is osztoztak a felek, így jöhetett a döntő szett, amelyben az ázsiaiak 5-1-re elhúztak. A magyarok felzárkóztak, majd 9-9-nél utolérték a riválist, de fordítaniuk nem sikerült, a hongkongiak pedig harmadik meccslabdájukat már értékesítették, így ők játszhatnak vasárnap a fináléban.

A tornán így nincs már magyar játékos versenyben, írja az MTI.

Az U21-es korosztályban - ahol csak egyesben zajlott a verseny - már szombaton véget értek a küzdelmek, a férfiaknál hongkongi, a nőknél pedig japán győztest avattak.

    Eredmények:

        női páros, elődöntő:

Csiang Hua-csün, Li Cseng-van (hongkongi) - Pergel, Póta 3-2 (-10, 8, -8,  6, 11)

    U21, döntők:

        férfi egyes:

Ho Kvan-kit (hongkongi)-Filip Zeljko (horvát) 3-1 (8, 6, -9, 2)

        női egyes:

Hamamoto Jui (japán)-Ito Mima (japán) 3-2 (-7, 3, 10, -6, 8)

        korábban:

        női páros, 2. forduló (negyeddöntő):

Pergel, Póta-Petrissa Solja, Sabine Winter (német) 3-2 (-8, -8, 6, 6, 9)