7 év után kap olimpiai bronzot a kanadai súlylökő

2015.02.12. 21:57

Vasárnap veszi át hivatalosan a 2008-as pekingi olimpián nyert bronzérmét Dylan Armstrong kanadai súlylökő. Az eredetileg harmadik fehérorosz Andrej Mihnevicset doppingolás miatt örökre eltiltották, és a medáljaitól is megfosztották, tudósított az MTI.

    Armstrong hat és fél éve mindössze egy centiméterrel lökött rövidebbet, mint Mihnevics, így lett negyedik, de tavaly augusztusban hivatalosan bronzérmessé nyilvánította a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), ezzel az első kanadai súlylökő lett, aki ötkarikás érmet nyert.
    Armstrongnak ez már a második medálja, amelyet Mihnevics doppingolása miatt utólag kap meg. A fehéroroszt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2013 júniusában sújtotta örökös eltiltással a 2005-ös szabadtéri vb-n adott mintájának pozitív eredménye miatt, majd a 2006-os és a 2010-es fedettpályás világbajnokságon szerzett ezüst-, valamint a 2007-es és a 2011-es szabadtéri vb-n nyert bronzérmeitől megfosztotta.

Armstrong a 2010-es fedettpályás vb-n volt eredetileg negyedik, de Mihnevics eredményének törlése miatt előrelépett a harmadik helyre.