Tudja, mennyi pénz jutott TAO-ból a utánpótlás-nevelésre?

2015.02.19. 11:48 Módosítva: 2015.02.19. 13:46

 A társaságiadó-kedvezmény rendszerének (TAO) bevezetése lehetővé tette az utánpótlás-nevelés professzionális megvalósítását - mondta Debrecen polgármestere csütörtökön előtti sajtótájékoztatón.

Papp László, Debrecen polgármestere  a Debreceni Egyetemen kezdődött kétnapos konferencia előtti sajtótájékoztatón kijelentette, a 2011-ben elindított TAO-nak köszönhetően Debrecenben 6,5 milliárd forint áramlott az utánpótlásrendszerbe.

Ennek köszönhetően készült el a debreceni labdarúgó akadémia 2013-ban, a következő lépés pedig a szakmai színvonal emelése. Kifejtette, hogy a TAO biztosította finanszírozási lehetőség megszűnése beláthatatlan következménnyel járna.

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja arról beszélt, hogy a 2,5-3 százalékos gazdasági növekedés lehetővé teszi nemcsak az öt látványsport - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong - utánpótlásképzésének, hanem még 16 sportágnak a támogatását is. Hozzátette, Magyarország a költségvetés egy százalékát fordítja sporttámogatásra, írja az MTI.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja közölte: a Debreceni Egyetem Atlétikai Club (DEAC) a TAO bevezetése óta eltelt négy évben közel 800 millió forintot kapott, amit létesítményfejlesztés mellett utánpótlásképzésre fordított az egyesület, ugyanis a DEAC 800 igazolt versenyzőjének 60 százaléka utánpótláskorú.

A csütörtökön kezdődött kétnapos konferencián a TAO-sportágak sportgazdasági helyzetét tekintik át a támogatói oldalról.