2-3 hét, és lesz házigazdája a 2017-es vizes vb-nek

2015.02.21. 17:28

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója szerint 2-3 héten belül meglesz az új gazdája a 2017-es vizes világbajnokságnak, amelynek rendezési jogáról szerdán váratlanul lemondott a mexikói Guadalajara.

Cornel Marculescu az amerikai AP hírügynökségnek adott  nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy több város is van az ajánlkozók között. Tekintettel a helyzetre, a hagyományos pályázati procedúrától ezúttal eltekintenek, a vb színhelyéről a FINA 24 fős végrehajtó bizottsága dönt.

Az elmúlt napokban a 2021-es házigazda Budapest neve is felmerült beugróként a 2017-es világbajnokságra, de Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki egyben a Nemzetközi Úszó Szövetség alelnöke, az MTI-nek azt mondta: több okból is nagyon meg kell fontolni, hogy a MÚSZ milyen javaslatot tesz a döntéshozóknak, hiszen ebben a kérdésben a kormánynak, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a legfelső sportvezetésnek kell a végső szót kimondania.

Gyárfás semmiképpen sem kapkodná el a választ, mindenképpen igényt tartana a FINA ajánlatára, mert tudni kell, hogy milyen egyedi kedvezményt jelentene Budapestnek, ha felcserélnék a 2017-es junior- és a 2021-es felnőtt-világbajnokság időpontját.