Márton Anna Eb-aranyérmes a junior kardozóknál

2015.03.01. 22:46

Női kardban Márton Anna megvédte címét, férfi tőrben Dósa Dániel pedig ezüstérmet szerzett vasárnap a junior vívó Európa-bajnokságon, tudósít az MTI.

Márton a csoportküzdelmeket veretlenül, hat győzelemmel zárta, majd a legjobb 32 között - akárcsak tavaly - egy nagy riválisával, a kazanyi felnőtt világbajnokságon a francia csapattal ezüstérmes Manon Brunet-vel került szembe és 15-10-re győzött. Ezt követően a nyolcaddöntőben egy lengyel, majd a negyed- és az elődöntőben is egy orosz vívó ellen nyert rendkívül simán, a fináléban pedig a szintén orosz Jana Obvincseva felett diadalmaskodott 15-6-ra.
    A férfi tőrözőknél Dósa egészen az elődöntőig ellenállhatatlanul vívott, riválisai megszorongatni sem tudták. A négy között Maximilien Chastanet ellen előbb elhúzott 7-2-re, ám francia riválisa ezt követően 13-10-re fordított, majd Dósa egyenlített. Ezt követően ismét a francia vezetett 14-13-ra, de a magyar versenyző két egyértelmű és remek támadással fordított.
    A fináléban az olasz Damiano Rosatelli ellen Dósa újra jól kezdett, de a végére kissé elfáradt, így 15-10-es vereséget szenvedett.