A vitorlázó Berecz második hellyel nyitotta a szezont

2015.03.02. 09:33

A finn dingis Berecz Zsombor második lett a Cádizban vasárnap véget ért Andalúz Olimpiai Hét elnevezésű rangos nemzetközi versenyen hajóosztályában a második helyen végzett, írta a Magyar Vitorlás Szövetség

Berecz tíz futamból hármat is megnyert, csak a francia olimpiai bronzérmes Lobert tudta megelőzni, ugyanakkor több világklasszist is maga mögé utasított. Sikere értékét növeli, hogy az MVM SE vitorlázója új hajóval szállt vízre.

„Ez volt számomra az esztendő első versenye, és nagyon örülök, hogy ilyen erős mezőnyben tudtam bizonyítani. Kezdés előtt kérdéses volt, hogy a szereplés az új hajóval miként fog elsülni, de így utólag nyugodtan mondhatom, hogy nem nyúltam mellé ezzel a hajóval, mert jól működött. Erre az évre az a feladat, hogy tovább gyorsítsam a hajót és magamat, illetve minél jobban összerakjam az egész versenyzést. Szerencsére abban hálás helyzetben vagyok, hogy nem kell görcsölnöm az olimpiai kvalifikáció miatt, hanem nyugodtan tesztelhetek" – értékelt Berecz Zsombor.

Az olimpiai héten indult magyarok közül a 17. életévét mindössze pár napja betöltött Érdi Mária első lett az ifjúságiak között, míg összetettben a 42 hajós, nagyon erős - olimpiai és világbajnoki érmesekkel tarkított - női laser radial mezőnyben a 15. helyen végzett. Edzője, Eszes Tamás elmondása szerint a magyar tehetség ráadásul betegen, hörgőgyulladással versenyzett.

A Cádizban érdekelt harmadik magyar, Tomai Balázs a 28. lett a 62 hajósférfi laser standard mezőnyben. Bár volt 7. és 8. helye is, két kizárás miatt nem végzett az élbolyban.