Ezüst- és bronzérem a junior vívó Eb-n

2015.03.02. 21:01

A párbajtőröző Bányai Zsombor ezüst-, a tőröző Pásztor Flóra pedig bronzérmet nyert a szlovéniai junior vívó Európa-bajnokságon, Mariborban.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Bányai portugál, svájci és svéd vívó magabiztos legyőzésével jutott el a negyeddöntőig, ahol 15-8-ra verte az orosz Georgij Brujevet, így már biztos volt, hogy érmet szerez. Az elődöntőben az ukrán Volodimir Sztankeviccsel került szembe és ellene is nyert, mégpedig 15-13-ra, így következhetett a döntő, amelyben 15-12-re verte őt Yuval Shalom Freilich. Az izraeli vívó két hete a vancouveri felnőtt világkupa-versenyen is eredményesebb volt kettejük asszójában, akkor a legjobb 16 közé jutás volt a tét.

Pásztornak a 64 között nem volt ellenfele, egy fordulóval később Oravetz Barbarát búcsúztatta, majd túljutott egy olasz tőrözőn is, az éremszerzését pedig a Kondricz Kata elleni 15-8-as győzelmével biztosította be. A fináléba kerülésért a német Leonie Ebert állította meg, aki 15-9-re nyert ellene.

A magyar küldöttség a 18 év alattiak között, azaz a kadett korosztályban három dobogós helyezést gyűjtött - a női párbajtőrcsapat második, a férfi párbajtőr-válogatott és a női tőregyüttes pedig harmadik lett -, míg a juniorok mezőnyében, az idősebb korosztály versenyeinek első napján, vasárnap a kardozó Márton Anna győzött, a tőröző Dósa Dániel ezüstérmet szerzett. (MTI)